Tapetsera mera!

Jag har ett soffbord som är fantastiskt, men vars yta har mått minst sagt bättre. Den klarar inte av minsta lilla värme eller vätska - direkt sabbas ytan ännu mer.  Jag vill heller inte ge upp, bordet kostade under hundralappen på en loppis och har en högre höjd, vilket jag föredrar gällande soffbord.
 
Så tankarna har länge cirkulerat kring att slipa och lacka, men kan samtidigt inte hjälpa att känna att det är lite krångligt. När en bor i lägenhet, dessutom på sjunde våningen, så blir det snabbt bökigt och dammigt precis överallt när slipen kommer fram. Det lutar åt att den kommer målas om till en harmonisk färg, antigen en ljus eller mörk grå nyans. Eller att jag bara hittar på något stryktåligt till själva bordsytan, tycker nämligen trädetaljerna är rätt charmiga. 
 
 Något annat som också är effektivt när man vill göra om är att tapetsera. Nedan är en bild på en billig IKEA möbel som min mamma tänkt att slänga. Med lite resurser hemma så tog jag det jag hade, nämligen tapetklister och en äldre utrtåkig bok! Blev finfint även om det inte sitter perfekt eller är lackat. Som alltid är mitt ledmotiv att det ska vara kul, vilket resultatet ibland får känna av.