Bloggskatter

När man har svårt att komma iväg på grund av tidsbrist, eller som jag på grund av ohälsa, så är stickbloggar och onlineköp av garn rätt bra motsvarigheter till välsorterade handarbetsbutiker. Inte fullt lika trevligt såklart, men så nära man kan komma. 
 
För att få inspiration fungerar Ravelry och Pinterest bra för att starta fantasiknölarna. Tips är att lyssna till Nördic Knittings podavsnitt om upphovsrätt i sammanhanget - länk!. Om vi inte värderar våra mönsterskapare riskerar vi att förlora dem!
 
 
 Mönstret som jag utgår ifrån vad gäller femtimmarskoftan kommer ifrån bloggen Kyrkkaffe. Eftersom det är tredje femtimmarskoftan jag gör (dessutom direkt efter varandra) så är jag rätt trött på det, men samtidigt glad för nu har jag fått kläm på det hela. Planen är att göra matchande byxa till, med mönster ifrån Drops Design.Tanken är att byxan ska matcha med koftans färger och antigen vara helt i rosa eller grå med rosa muddar; har inte riktigt bestämt mig ännu. Och som ni ser, är det någon som är expert på tråd/garn kaos så är det jag!