Stockholm Pride 2016

Att paraden blev attackerad och att se skyddsvakter till ekipage som ansetts ha särskild utsatthet känns förjävligt. Men kärleken slår tillbaka, tillsammans är vi starka och mänskliga rättigheter är allas rättigheter. 
 
Allas rätt att leva, identifiera och uttrycka sig så som en vill. Allas rätt till sin sexualitet. Allas rätt till egenbestämmelse, och rätten att inte behöva förtryckas av normer.
 

Eviga cirkeln av kvantitet och kvalitet

Lite kvällstankar. 
 
Jag hör ofta i podsammanhang om uppsamlandet utav stora lager av garn och rätt hårda ord riktade åt de garntyper eller märken som ges lägre status. Så är det med alla delar av livet, och kvalitet går ofta att peka ut via märken och inte minst material. Dock kan jag tycka att det blir missriktat när samma diskussion kommer upp om och om igen. För mig är det svårt att hitta vissa material nationellt, utbudet är rätt traditionellt. Och jag kan inte heller ignorera det faktum som sätts av min budget. Priset är viktigast när jag köper garn och övriga produkter, och då är det naturligt att kvaliten inte riktigt håller måttet. 
 
Det vore därav härligt att man väljer om, att man som på vissa arbetsplatser bestämt att det inte är ok att kommentera andras mat, för att på så sätt inte missrikta och skapa matångest - på samma sätt borde stickningsvärlden förhålla sig till kvalitet och kvantitet. Självklart ska man stödja kvaliten genom köpkraft, men samtidigt inte heller skapa stress hos de som ibland måste välja annat. Även om det såklart finns gränser, jag menar konsumentmakten ska man inte förminska! Drops är ett sådant märke jag just nu överväger - de har bra garner i förhållande till pris, men de har en tendens att sno mönster och det är inte förlåtligt. Om de inte ändrar sig, utan fortsätter kopiera och milt förändra - så kanske det inte blir fler beställningar av dem. Vi får se.
 
Detta lilla paket kommer resultera i en sjal, vilket blir mitt sidoprojekt. Av en sådan sort som får ligga och som man hoppar på när humöret slår till. Inga mönsterbeskrivningar, utan bara gå på känsla. Det får gå som det går, bara det är roligt!